Zgodovina radovljiškega rokometa sega v daljno leto 1957. Od ustanovitve kluba pa do današnjih dni so se rokometaši in rokometni delavci v Radovljici srečevali z vzponi in padci. Prvi večji uspehi  Radovljiškega rokometa segajo v sezono 1967/68, ko je članska ekipa zasedla 1. mesto v 1. Gorenjski ligi pred Škofjo Loko in se uvrstila v Consko ljubljansko ligo. Pred nastankom samostojne Slovenije je ekipa igrala v Conski ligi. V samostojni Sloveniji je klub začel tekmovanje v 2.B slovenski državni ligi in se v sezoni 1995/96 uvrstil v 2.A državno ligo.


Leta 2004 so se v klubu postavili novi temelji, klub je ustanovil rokometno šolo, poudarek je bil na delu z mladimi, ter vzgoja lastnih igralcev in trenerjev. Že v nekaj letih, so se pokazali prvi rezultati, saj je klub iz leta v leto rastel in dopolnjeval število klubskih selekcij, vse do polne piramide kot jo je imel v sezoni 2020/21 (vse ekipe: mini rokomet, mlajši dečki A, B in C, starejši dečki A in B, kadeti, mladinci in člani). Poleg množičnosti, smo veseli tudi rezultatov, ki jih dosegamo z  mlajšimi starostnimi ekipami, saj se vsako sezono lahko pohvalimo, da je vsaj ena ekipa uvrščena v polfinale državnega prvenstva. Vrhunec delovanja v zadnjem obdobju predstavlja osvojitev naslova državnega prvaka v kategoriji mlajših dečkov B v sezoni 2014 / 2015. Zelo blizu ponovitve uspeha smo bili tudi v predlanski sezoni v kategoriji kadetov, saj je bila ekipa neporažena v polfinalni skupini, vse do prekinitve prvenstva (Covid – 19). K temu so pripomogli zavzeto delo igralcev, strokovno vodenje trenerjev in široka podpora staršev in simpatizerjev kluba.


V sezoni 2021/2022 smo se soočali s podobnimi cilji in načrti kot v preteklih sezonah. Naša mlada članska ekipa se je preteklo sezono prvič v zgodovini kluba uvrstila v 1. b ligo in nam tako naložila dodatno »breme« ter na drugi strani dala odlično vzpodbudo, zagon in potrditev. Glavni cilj sezone je bil napredek mladih igralcev, ter zagotovitev obstanka v 1.B državni ligi, kar nam je že nekaj krogov pred koncem več kot uspelo. V naslednjih sezonah si želimo okrepiti stabilno pozicijo v 1.B ligi in hkrati napredovati na še višja mesta, saj si že v naslednji sezoni želimo uvrstitve med najboljših 6.


V  sezoni 2021/2022 je vrhunec dosegla mladinska ekipa, saj se ji je uspelo uvrstiti v 1. državno ligo, kjer bo v naslednji sezoni merila moči z vrstniki iz elitnih klubov kot so RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje, RK Trimo Trebnje, RD Riko Ribnica.